Het Ouden Huis in Woerden – Veelgestelde vragen

Waarom start Het Ouden Huis in Woerden?

De afgelopen tijd hebben wij gesprekken gevoerd met verschillende partijen in Woerden. Deze gesprekken hebben ons het vertrouwen gegeven dat wij een eerste Ouden Huis in Woerden kunnen starten. Zodoende zijn wij gestart met de inschrijving voor een woning in Woerden.
Daarnaast staat Woerden bekend als de meest gemiddelde stad van Nederland. Het effect van onze campagne in Woerden geeft ons dus een beeld van wat ‘gemiddeld’ Nederland van Het Ouden Huis vindt.

Als er veel belangstelling is, komen er dan meer Ouden Huizen in Woerden?

Die kans bestaat; wij zullen daar ons best voor doen. Verder willen we graag Ouden Huizen in heel Nederland realiseren.

Weten jullie waar en wanneer het eerste Ouden Huis open gaat?

Met de gemeente Woerden voeren wij nu twee jaar gesprekken over een locatie. Inmiddels zijn de locatie Jan Steenstraat en de voormalige Minkema / RSG door de gemeente voor andere doeleinden aangewezen. Momenteel is de locatie Snellerpoort nog beschikbaar. Op deze locatie wil de gemeente in 2019 50 sociale huurwoningen opleveren. Daarover voeren wij gesprekken met de betrokken wethouders.

Hebben jullie de bouwtekeningen al klaar voor wanneer er groen licht van de gemeente komt?

Het maken van bouwtekeningen kan pas wanneer bekend is waar Het Ouden Huis komt. Het ontwerp zal namelijk moeten passen in de omgeving. Wel weten wij precies welke ruimten er moeten komen en van welke afmetingen. Wij hebben dit programma doorgesproken met de woningcorporatie.

clock