In de media

Het Ouden Huis verscheen verschillende keren in de media. Lees en luister hieronder alle mediafragmenten over Het Ouden Huis.

Studentes wonen in seniorencomplex – Algemeen Dagblad, oktober 2021

De gemiddelde leeftijd in Het Ouden Huis is een stuk omlaag gegaan. Er wonen namelijk sinds kort drie studentes op onze locatie in Bodegraven! Zij doen vrijwilligerswerk in ruil voor een kamer. Maar dat is voor hen niet de belangrijkste reden om hier te wonen. Marie-José, één van de studentes zegt tegen het AD: “Het is vooral de ervaring die het onbetaalbaar maakt. Het is zo mooi om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het geeft je studententijd een beetje extra: je leert meer over het leven”. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

Artikel in VIEWZ (BE), augustus 2021

Karel van Berk leverde een bijdrage in het toonaangevende Belgische tijdschrift VIEWZ met thema ‘visie en expertise in welzijn en zorg’. Karel: “Wie in Het Ouden Huis woont, hoeft niet meer te verhuizen. Wat er ook gebeurt.” Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

‘Sleutels uitgereikt aan huurders Het Ouden Huis’ – Mozaïek Wonen, juli 2021

De nieuwbouw van het eerste Ouden Huis in Bodegraven én in Nederland is gereed. Vandaag donderdag 1 juli 2021 hebben de huurders van de 23 sociale huurappartementen de sleutel gekregen. Wethouder Dirk-Jan Knol overhandigde de sleutel aan de eerste huurder meneer Bunnik. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

‘Als je bouwt voor ouderen, dan stroomt het vanzelf door’ – Interview bij Taskforce Wonen en zorg, februari 2021

Nog even en dan is het zover. Dan opent Karel van Berk het eerste Ouden Huis in Nederland. In dit interview vertelt hij zijn visie over zorg op maat, financiering en de rol van de gemeente. Ook deelt hij zijn plannen voor de toekomst. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

‘Iedereen comfortabel oud’- Interview in Algemeen Dagblad, oktober 2020

Janet de Vos van het Algemeen Dagblad interviewde Karel over de award, wat dit voor hem betekent en de toekomstplannen die hij heeft voor meerdere locaties voor Het Ouden Huis. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

‘Gouderakker Karel van Berk pakt landelijke prijs met initiatief het Ouden Huis’ – Artikel in Algemeen Dagblad, oktober 2020

Een prijs voor Karel van Berk uit Gouderak. De initiatiefnemer van het Ouden Huis, wooncomplexen met de mogelijkheid tot 24-uurszorg voor bewoners op leeftijd, heeft de eerste editie van The Experience Award in de wacht gesleept. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

karel experience award

‘Eindelijk opent het eerste huis voor ouderen met en zonder zorgbehoefte in Bodegraven’ – Artikel in Algemeen Dagblad, juli 2019

Animo en draagvlak genoeg voor de plannen van Karel van Berk (57) uit Gouderak en zijn compagnon Leonard Smit uit Woerden. Toch lukte het maar niet om Het Ouden Huis waar ouderen met en zonder zorgbehoefte wonen en kunnen blijven wonen, te realiseren. Tot nu, want vandaag tekent Van Berk een samenwerkingsovereenkomst met Mozaïek Wonen voor de bouw van het eerste Ouden Huis van Nederland: in Bodegraven. Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

‘Ouden Huis primeur voor Bodegraven’ – Artikel in Algemeen Dagblad, april 2019

Wethouder Dirk-Jan Knol (wonen) van Bodegraven laat weten dat de financiering rond is. Het Ouden Huis is een betaalbare woonvoorziening waar senioren zelfstandig kunnen wonen met 24 uur per dag de zorg van een inwonend gastgezin. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

‘Schot in Bodegraafse vestiging Ouden Huis’ – Artikel in Algemeen Dagblad, oktober 2018

Het Algemeen Dagblad kopt dat Bodegraven waarschijnlijk de eerste plaats wordt met een vestiging van Het Ouden Huis: een betaalbare woonvoorziening waar senioren zelfstandig kunnen wonen met zorg van een inwonende zorgverlener. Het gaat om een nieuw complex aan de Vrije Nesse, naast Rijngaarde. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

Komt het eerste Ouden Huis in BOdegraven? Artikel in AD 20-10-2018

Interview bij NPO Radio 1, februari 2018

Presentator Rob Oudkerk vraagt aan Karel van Berk of hij pleit voor keukentafelgesprekken in een eerder stadium. Karel beaamt dat voorkomen (preventie) sowieso beter is. Later in de uitzending licht hij toe dat er echter ook een alternatief is: zelfstandig blijven wonen mét zorg dichtbij, zodat je tot het einde thuis kunt blijven wonen. Beluister het fragment hieronder.

Interview bij RTV Apeldoorn, februari 2018

Karel van Berk in gesprek op de lokale radio in Apeldoorn over kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen. Beluister het interview hier.

‘Zelfstandig samenwonen in Het Ouden Huis’ – Artikel in Algemeen Dagblad, april 2016

Klik op onderstaande foto om het artikel te lezen.

AD_artikel foto