Vacature Helpende (niveau 2) met een warm hart (24 uur of oproepkracht)

Het Ouden Huis (Bodegraven) zoekt Helpenden

Voor de eerste locatie van Het Ouden Huis in Bodegraven zijn we op zoek naar helpenden met een warm hart. Het Ouden Huis is een warm thuis voor ouderen zonder en met een zorgvraag. In Het Ouden Huis wonen mensen alleen of samen in hun eigen appartement. Sommigen van hen hebben een verpleeghuisindicatie. Maar er wonen ook ouderen die nog vitaal zijn en geen zorgvraag hebben. Met deze combinatie dichten we het gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis.

Voel jij je aangesproken door deze opzet? Reageer dan op deze vacature.

Het begin

De moeder van Karel van Berk kwam ten val in de keuken, werd opgenomen in het ziekenhuis en zat twee maanden later in het verzorgingshuis 30 kilometer verderop. Ze kende er niemand. Het contact met de buren en de winkeliers in het dorp was verbroken.

Van de schoonouders van Leonard Smit werd eerst de één en later de ander opgenomen in het verpleeghuis. De laatste jaren van hun leven leefden ze gescheiden van elkaar.

Leonard Smit en Karel van Berk vonden dat dit anders moet en anders kan. Zij ontwikkelden Het Ouden Huis waar welbevinden van mensen voorop staat. Sinds de zomer van 2021 is de eerste locatie geopend aan de Vrije Nesse 1a in Bodegraven.

Doel van de functie

Je stimuleert bewoners zoveel mogelijk zelf te doen en je helpt en verzorgt ze zoals zij dat willen. Samen met je collega’s en de bewoners creëer je een warme, vertrouwde omgeving volgens de visie van Het Ouden Huis. We maken daarbij gebruik van de uitgangspunten van het Institute for Positieve Health (zie www.iph.nl). Je draagt de kernwaarden zelfregie, gastvrij en aandacht een warm hart toe.

Inhoud van de functie

De taken bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 • Zoals de bewoners het willen geef je hulp en ondersteuning bij hun dagelijkse daginvulling en verzorging.
 • Je handelt volgens de afspraken in het zorgleefplan.
 • Je hebt oog voor veranderingen in het welbevinden/gezondheid van de bewoners en bespreekt relevante veranderingen met de Zorgdrager.
 • Je draagt zorg voor een prettig woon- en leefklimaat en voor een huiselijke sfeer.
 • Samen met je collega’s werk je aan het invullen van de dagelijkse 24/7 bezetting. Je zorgt dat wat gedaan moet worden elke dag weer gaat lukken. Je verantwoordt wat wel en niet is gedaan.

Voornaamste vereisten voor de functie

 • In het bezit van een diploma niveau 2 zorg, zorg en welzijn, hotellerie of restaurantwezen.
 • Tactvol en kunnen inleven in de ander.
 • Hulpvaardig en bereid om samen te werken met bewoners en collega’s.
 • Oplettend bij verzorgende handelingen.
 • Een aanpakker en bereidt om taken breed op te vatten.
 • Voor het aangaan van de arbeidsovereenkomst overleg je een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat Het Ouden Huis biedt

In deze functie krijg je de ruimte om mee te werken aan het vernieuwen van de zorg. Als Helpende ontvang je hiërarchisch leiding van de Zorgdrager (de leidinggevende van de locatie). Je legt verantwoording af aan de Zorgdrager, die ook je sparringpartner is. Bij afwezigheid van de Zorgdrager is er een vervangende leidinggevende.

Deze functie waarderen we op niveau 2 op FWG 20 volgens de CAO VV&VT. Kandidaten met diploma’s op niveau 1 kunnen ook solliciteren op deze functie. Met geselecteerde kandidaten maken we maatwerkafspraken over beloning en scholing om door te groeien naar niveau 2.

Interesse?

Stuur dan je CV en motivatie naar info@hetoudenhuis.nl o.v.v. “vacature Helpende”. Voor vragen over deze functie kunt u contact opnemen met Corina Hameete via het telefoonnummer 06 – 319 60 852.