Het Ouden Huis is geopend!

De wethouder van Bodegraven-Reeuwijk, Dirk-Jan Knol en één van de eerste huurders van Het Ouden Huis, meneer Bunnik.

Op donderdag 1 juli was het eindelijk zo ver. Het eerste Ouden Huis van Nederland werd geopend in Bodegraven. De eerste huurders kregen de sleutel van hun eigen appartement. Wat wij in 2014 hebben bedacht, is nu werkelijkheid! Ons team staat klaar om aan de slag te gaan en heeft er zin in.

Vernieuwend woonconcept voor ouderen

Ook onze partners Mozaïek Wonen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn enthousiast. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: “We wilden heel graag een vernieuwend woonconcept voor ouderen realiseren. Dit mooie concept van Het Ouden Huis is één van de concepten op dit gebied in het land. Hier is door het langer zelfstandig wonen, veel vraag naar. Dit is een goed (t)huis om als senior te wonen, waar naast zorg ook aan welzijn wordt gedacht. Het is nu dan ook mooi om te zien dat er veel belangstelling voor is.”

Een ongetwijfeld succes

Dirk-Jan Knol, wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk zegt: “Een van de hoofdlijnen in ons woonbeleid is het integreren van wonen, zorg, welzijn en leefbaarheid. In dit Ouden Huis komt dat perfect samen. Ik twijfel er niet aan dat dit een succes wordt; niet alleen voor de mensen in Rijnleven maar ook voor de bewoners van Ouden Huizen in gemeenten die gaan volgen!”