Terugblik op oktober 2020

Karel van Berk, oprichter en initiatiefnemer Het Ouden Huis: “Begin oktober werd ik uitgeroepen tot winnaar van The Experience Award. Dé prijs voor ervaren 50+-werkenden met arbeidsethos die innovatief, flexibel, inspirerend en productief zijn.

Toch wel trots dat mijn inzet wordt beloond via deze prijs met in het hele land aandacht en publiciteit zie recent nog een artikel daarover in het Algemeen Dagblad. Het is prachtig om van vele mensen complimenten te krijgen en op straat te worden gefeliciteerd door mensen uit het dorp waar ik woon.

Reflectie

Daarnaast zette het ook aan tot reflectie. De prijs wil laten zien dat je als 50-plusser nog van waarde bent. Ben ik als 58-jarige voor de meesten al afgeschreven of doe ik er nog toe? Zelf had ik als twintiger of dertiger nooit zoiets als Het Ouden Huis kunnen bedenken.

Ik ben mij er nu bewust van dat, als je ouder wordt, je ervaringen meeneemt die je in staat stelt nieuwe verbanden te leggen die nodig zijn om een stap verder te komen.

Het Ouden Huis opereert op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg. We hebben dat in ons land zorgvuldig gescheiden. Het gevolg is dat de verbinding zoek is. Het Ouden Huis brengt die werelden bij elkaar.

Eerste locatie van Het Ouden Huis

Komende zomer gaat het eerste Ouden Huis open. De mensen die straks in Het Ouden Huis zullen wonen zijn nog weer een stuk ouder zijn dan ik. Zij zitten vol wijsheden waar ik nog veel van kan en hoop te leren.

Ik zie er nu al naar uit om al die mensen te mogen ontmoeten en van hun ervaringen te mogen leren.”