Nieuwe locatie Het Ouden Huis in Gouda Westergouwe in 2025

In de nieuwe wijk Westergouwe in Gouda komt een appartementengebouw met 53 sociale huurwoningen, waarvan er 43 bestemd zijn voor Het Ouden Huis. Dat schrijft Mozaïek Wonen op hun website.

De appartementen van Het Ouden Huis Westergouwe zijn bestemd voor senioren met en zonder zorgindicatie en voor enkele inwonende studenten. De andere 10 woningen zijn voor jongeren. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: “Wij zijn blij met opnieuw een samenwerking met Het Ouden Huis, een concept waar jong en oud plezierig kunnen samenwonen!” Het Ouden Huis opende vorig jaar haar eerste vestiging in Bodegraven. Mozaïek Wonen was toen ook 1 van de partners.

Ontmoetingscentrum Kwadraad

Op de begane grond van Het Ouden Huis komt een ontmoetingscentrum van Kwadraad maatschappelijk werk. Voor zowel de inwoners van Het Ouden Huis als voor de buurt komt er een gevarieerd programma aan activiteiten. Ook komt er de mogelijkheid om samen te koken en te eten!

Beide nieuwbouwprojecten worden financieel ondersteund door de gemeente Gouda vanuit het fonds versnelling woningbouw.

Planning

Bouwbedrijf Trebbe gaat het appartementengebouw bouwen. Zij verwachten in de tweede helft van 2023 daarmee te starten. De oplevering wordt begin 2025 verwacht.

Interesse in een woning?

U kunt zich nu alvast inschrijven voor een woning in Het Ouden Huis Westergouwe.